• Éjjeli rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/doktornő!

        Pár hónapja találkoztam először ezzel a problémával, de azóta kétszer is megismétlődött, és mindig jól körülhatárolható módon történt. Éjszakába nyúló programokon való részvétel után (alkoholfogyasztás, stb. nélkül) a hajnali órákban mielőtt még elaludnék, először egy sós izt érzek a számban, amit erős hányinger kisér. Egyszer ugyan egy kis friss levegő segitségével sikerült elkerülnöm a folytatást, de a másik két alkalommal még a gyomrom kiürülése után is csak egy idő eltetével kezdtem magam jobban érezni. A legutóbbi alkalommal reggel a gyakorlatilag üres (2 pohár vizzel teli) gyomromból sárgás szinű, keserű hányás jött fel - valószinűleg epe. A dolog soha máskor nem jelentkezett, kizárólag akkor, amikor a lefekvési idő jelentősen kitolódott. Leginkább a mindig megjelenő sós iz az amit nem értek.

        Mi oka lehet ezeknek?

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Kedves Kérdező!

        Szervi megbetegedéssel nem tudom összefüggésbe hozni a késői fekvés esetén jelentkező rosszulléteit. Hányingert, hányást okozhatnak emésztőszervi megbetegedések, egyensúlyozó központi zavarok, kémiai ingerek és pszichés tényezők is. Panaszát kiválthatja a stressz és a fáradtság, de akár a programokon előforduló passzív dohányzás is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 20:50:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: