• Kérem segitsen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tanácsát kérem egy olyan betegséggel szemben, aminek még a nevét sem tudom, vagy hogy egyáltalán létezik-e ilyen. Anyukám már évek óta nem tud rendesen enni, főleg ha idegesebb, fuldokolni kezd, mintha a nyelőcsöve elfelejtkezne és olyankor levegőt se nagyon kap. Felköhinti az ételt. Mindegy milyen ételről is legyen szó, régen még folyadékot sem nagyon tudott inni, és most sem eszik még levest sem kenyér nélkül. Kérem segitsen, adjon valamilyen értelmes tanácsot. Az eddigi orvosok csak annyit állapítottak meg, hogy valamiféle idegi alapú dolog, de semmi hasznossal vagy gyógyszerrel nem szolgáltak. Minnél hamarabbi választ várok. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelészavar témában

        Kedves Kérdező!

        A folyadék nyelési képtelensége, megtartott szilárd étel-nyelés mellett un. "pseudobulbaris paresis" esetén fordul elő. Ez bizonyos agyi központok károsodását követően jelentkezik. Neurológiai szakvizsgálat javasolt. Ha romlik a nyelési mechanizmus, mesterséges táplálásra szorulhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-30 16:29:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.