Aranyér és véres széklet, esetleg végbél rákom lehet?

Üdvözlöm Dokror úr/hölgy

 

A problémám a következő: kb. 1 éve tapasztalom, hogy véres a székletem. Persze nem mindig és volt már, hogy 2-3 hónapra sem volt semmi. Az utóbbi hónapban viszont egyre sűrűbben jön elő ez a dolog, főleg akkor ha kicsit erőlködni kell. Testépítéssel foglalkozok hobbi szinten és ezzel lehet, hogy összefüggésben van a dolog? Eddig fájdalmat nem tapasztaltam, de pár napja nagyon enyhén, de érzek fájdalmat. Sajnos orvoshoz másfél héten belül nem tudok eljutni, így szeretném megtudni mi lehet a bajom. Nagyon kezd aggasztani a dolog. Remélem semmi komoly, mert sokat olvastam mostanában a végbélrákról és megijedtem rendesen. Piros friss véről van szó, szóval akkor vérzik. A táplálkozásom miatt az anyagcserém kicsit gyorsabb az átlagosnál, így napi 2-3X járok WC-re. Ezek közül ami edzés után van szinte mindig vérzik. Aranyérről lehet szó vagy ezt így nem lehet megmondani?

 

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel Varga Zoltán.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Panaszát valószínűleg aranyeresség okozza (friss piros vér megjelenése a széklet felszínén illetve a WC-papíron általában erre utal) . A fokozott hasűri nyomás provokálja az aranyeres panaszokat, márpedig a súlyzóval végzett gyakorlatok szinte mindegyike igényli a hasprés alkalmazását. Addig, amíg eljut a szakrendelésre, javaslom használjon Mastu Forte kúpot (2x1) , Detralex tablettát és langyos-sós-kamillás ülőfürdőket.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 01., 15:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...