Helicobacter

Tisztelt Webbeteg!

 

3 éve gyomortükrözésen Helicobacter tesztem negítv volt.Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ezt a tesztet (kilégzési teszt) megcsináltatni?

Köszönettel: Vivien

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza helicobacter témában

Kedves Kérdező!

Csak akkor érdemes, ha típusos panaszai jelentkeztek, vagy időközben gyomor- illetve nyombélfekélye volt. Ha nem, felesleges az ismételt vizsgálat (az újrafertőződés esély évente 1-2%)

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 29., 16:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Menstruáció és torokfájás?
Tisztelt Dr úr! Én, 1 gyeremekes édesanya vagyok 29 éves. vannak gyomorbántalmaim, és gasztroenterológiára is járok, ott 4 keresztes helikobaktert...
Szegycsont alatti fájdalom gasztritis
Tisztelt Doktor úr! Egy fontos problémával fordulok Önhöz: 2 és fél évvel ezelőtt a heliprobe baktérium tesztem pozitív volt, panaszaim azonban...
Helicobacter pylori
2013. augusztus 21-én belgyógyászhoz fordultam, étvágytalanság, és nyelőcsőben érződő émelygés miatt. Augusztus 22-én a gyomortükrözés ...
Felvílágosítás kérése
Lányom 43 éves, unokám 16 éves mind kettőnél Helicobacter Pylori okozta betegséget állapítottak meg.Kérdésem mi okozza ezt a betegséget.Én arra...