• Fáj a végbelem, hasam, székrekedésem van

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy hete küszködöm székrekedéssel amely mellett az alhasam is fáj és a végbélnyílás környéke, mindkettő főleg üléskor, ha fekszem sokkal kevésbé vagy egyáltalán nem fáj. A székrekedés is olyan, hogy a székletem nem kemény,  puha, de nagyon nehezen vagy nem jön ki. Az étvágyam jó, nem fogytam és más problémám nincs. Másodjára fordul elő, egy bő fél évvel ezelőtt is volt, de akkor azt állapították meg, hogy valószínűleg el van görbülva a farokcsontom (Röntgen nem készült) és be van gyulladva. Az arra kapott gyógyszer nem segített, csak akkor múlt el, amikor vásároltam egy közepén lyukas párnát. Most is ilyenen ülök (a munkaidő nagyrészét ülve töltöm el). De most újra előjött ez a probléma, nem tudom, hogy szükséges-e felkeresnem a háziorvosomat, mi lehet ez, mert nagyon kellemetlen?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Üdvözlettel:

        R.

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszát okozhatja székrekedés okozta székletpangás a szigmabélben és a végbélben illetve belső aranyeresség is. Javaslom, tartson óvatos hashajtó kúrát (Mucofalk Orange, Guttalax cseppek)k, igyon sok folyadékot és fogyasszon sok rostot. Emelett a rendszeres testmozgás is elengedhetetlen a sikerhez.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-28 14:27:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: