• Controloc csökkentése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Nagyon hálás vagyok a segítségéért, mindíg megfogadom a tanácsait! Szeretném leírni Önnek ami a vizsgálati lapomon szerepel, és megkérni, hogy legyen szíves rátekinteni és véleményt írni nekem. Tükrözéskor az eredmény (1 éve):Oesophagus kp.tág.Zölddiónyi h. hernia.Fundus, corpus redőzete durva. Az antrum gyulladt.Pylorus kerek, a bulbus ép. Leszálló szár ép.Vél. Axialis h.hernia.Reflux oesophagitis.Gastritis chr. (Urea teszt pozitív volt, ismétléskor a gyógyszeres kezelés után negatív lett) K2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród.vagy üszk.nélkül K2950 Idült gastritis k.m.n. A későbbi papírjaimon már ez szerepel: K2100 Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel K 2210 Nyelőcsőfekékly K4490 Rekeszsérv, kizáród.vagy üszk.nélkül K 2980 Duodenitis Egy év múlva kell kontrollra mennem (ha nem lesz gond) és addig a Controloc 40 mg 2*1 szemet kell szednem. Ön szerint a diagnózisom alapján elég lenne ha csak este 1-szem Controloc-ot szednék? Nem sok a 2 szem? Nem okozza ez a 2*40mg a savtermelés teljes blokkolását ami esetleg vashiányos vérszegénységet is okozhat? Elnézését kérem, hogy aggodalmaskodom, csak nagyon nehezen gyógyulgatok, nagy fájdalmaim voltak évekig, mindent elkövetek (étrend, sport) a gyógyulásért, és annyira elijesztettek és tiltottak mindentől (pld.gyümölcsöktől is)hogy már félek bármit is tenni és enni.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        A tünetek megszűnése (2-3 hónapos szedés) után a dózis csökkenthető 1x40mg -ra, ezt általában reggel javasoljuk bevenni. Lényeges, hogy a bevételt követően 2-3 órán belül legyen étkezés, mert a gyógyszer csak az aktív savtermelő sejteket gátolja. A Controloc szedése mellett a savtermelés 90-95%-al csökken, de a megmaradó aktivitás is elég az emésztéshez (kevés nyers húst eszünk már). Kétségtelen, hogy a gyógyszer által megemelt gyomor-pH érzékenyebbé teheti a szervezetet gyomor-bélhurutra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-28 10:27:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon