Májenzim

Tisztelt Doktor Úr!

A nemrég végzett vérkép vizsgálatnál a következők az  eredmények: GOT: 39, GPT: 49, Gamma GT: 71 U/L. Megszeretném kérdezni, hogy kell-e nyugtalankodnom vagy nem.

A háziorvos látta, nem szólt semmit. Nem kellene valamilyen más vizsgálatot végeztetni?

Köszönettel várom válaszát.

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza májenzim témában

Kedves Kérdező!

Egy hasi ultrahang-vizsgálat javasolt lehet az epekövesség, illetve epeuti zavarok kizárása végett. Az ultrahang a máj "képéről", nagyságáról is ad információt. Laborleleteiben való emelkedés nem jelentős, aggodalomra nem ad okot. Valószínúleg a máj enyhe elzsírosodása állhat a háttérben.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 29., 10:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...