• Kemény széklet, fájdalmas székelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Pár hónapja kezdődött, hogy néha (de mostanában már heti szinten) igen kemény a székletem, nagyon fáj az ürítése és a végbél utána vérzik is, mert felsérti. Nem értem, hogy miért alakult ez ki, mert én rengeteg rostot, gyümölcsöt, joghurtot, zöldséget, korpákat, müzlit, napi több mint 2 l vizet fogyasztok. És heti 2-3 alkalommal edzek is (futás, stb) átlag 1 óra időtartamban. Most is ugyanezeket csinálom és eszem mint előtte és mégis, egyre aggasztóbb a vérzés. Félek, hogy daganatom lesz vagy gyulladás, aminek még súlyosabb következményei lehetnek.

        Kérem adjon tanácsot, hogy mit tegyek?

        Válaszát köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező!

        Leírása alapján életmódja teljesen jó a székrekedés ellen. Esetleg a folyadékbevitel lehet kevés ( az időjárás melegedésével ezt is fokozni kell, illetve a testmozgás alatt vesztett folyadékot szintén bőven pótolni). A tartós székrekedés ugyan fokozza a vastagbélrák kockázatát, de ez évtizedes folyamat. Az aranyeresség és a végbél berepedése illetve ennek krónikussá válása viszont már aktuális veszély. Tehát javaslom a folyadékbevitel fokozását és Mucofalk Orange készítményt vagy enyhe hashajtókat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-28 09:05:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés