• Reflux lassú gyomormozgástól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Refluxomra napi 1 Nexiumot szedek, és 3x1 motiliumot. Az orvosom azt mondta, hogy a refluxos tüneteim attól vannak, hogy lassú a gyomor mozgása. A motiliumtól nagyon puffadok, igaz még csak két napja szedem. A kérdésem az lenne, hogy a puffadás meg fog szünni, szedjem tovább a motiliumot, vagy kérjek mást helyette? Vagy csökkentsem 3x1/2 -re a motiliumot? Ön szerint meddig szedhetem ezeket? A kezelőorvosom azt mondta, hogy 6 hónap a kúra.Bocsánat, hogy Önt zavarom a kérdéseimmel, de az orvosom szabadságon van.

        Válaszát előre is köszönöm, munkájához további sok sikert, és kitartást.

        U i: Sajnos nem vagyok gyógyszer párti, de szeretnék meggyógyúlni.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        A refluxos tünetei amiatt vannak, hogy az alsó nyelőcső-záróizom nem működik rendesen és a savas gyomortartalom fokozott mértékben jut vissza a nyelőcsőbe. A Nexium a refluxátum savasságát szünteti meg, a Motilium pedig a záróizom funkcióját illetve a nyelőcső és a gyomor perisztaltikáját segíti elő. Reflux betegségben a rövid kúrát jelenti a 6 hónapos kezelés. A Motilium igen ritka mellékhatása a puffadás, de ha bizonyíthatóan ez okozza, akkor elhagyandó a gyógyszer. A reflux-betegségből való gyógyulás elsősorban az életmódi változtatásokon múlik, melyek a következők: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, soha nem szabad teleenni a gyomrot, a szénsavas italok kerülése, fogyás, a hasüri nyomás csökkentésére, ágyban a fejvég megemelése, illetve evés után 1 óráig nem szabad lefeküdni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 17:20:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: