• Tejcukorérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm doktor Úr/Nő! Kb egy honapja kiderult, hogy ikerlányaim tejcukorérzékenyek és emiatt állandoan hasfájosak voltak. Az egyik kislánynak 2x is megkellett ismételni egy antibiotikumot ami fertozés miatt lett felirva normaflorral, a védettsége 0, 2alatt volt.Pár nap mulva kell visszajelezni, hogy hatásos volt -e a laktozszegény étrend és a kura hatása.Őnálla sajnos még mindig észlelunk hasfájást, igaz egy honap alatt elofordult 1-2x véletlenul, hogy tej vagy tejszines készitményt ettek(nem otthon)A széklete sem kielégitő, ált.szorulása van, erős a gyomra.Kilehet nőni a tejcukorérzékenységet? Elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a tejcukorérzékenység témában

        Kedves Kérdező!

        A szerzett tejcukor érzékenység, azaz ami nem születésük óta áll fenn az idő előrehaladtával javulhat. Itt arról van szó, hogy a bél nyálkahártyáját érintő betegség miatt pl. egy vírusos bélhurut miatt a bélnyálkahártya felszínén lévő laktáz enzimek sérülnek. Ez az idő előrehaladtával regenerálódik. Addig kerülni kell a laktóz tartalmú ételeket. Ha a laktóz, azaz a tejcukor érzékenység születés óta fennáll, ami nagyon ritka, akkor az nem nőhető ki, viszont kapható olyan készítmény (Lactase), amit a tejcukor tartalmú ételek mellett elrágcsálva panaszok nem alakulnak ki. Ez a tabletta a laktáz enzimet tartalmazza.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 23:48:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: