Controloc vs. Tarivid

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Újra a segítségét szeretném kérni! A nőgyógyászom Tarivid (2*1szem) tablettát írt fel gyulladásra (mert sokat kell wc-znem) . Olvastam a papírján, hogy ez egy antibiotikum és savlekötővel és hasonló gyógyszerekkel nem szedhető, kérem segítsen nekem, most mit tegyek? Az orvosomhoz csak 6 hét múlva megyek vissza, tanácstalan vagyok! És ha később venném be (kb.2-3 óra múlva) mint a Controloc tablettámat? Úgy is befolyásolná egyik a másikat? Előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza tarivid témában

Kedves Kérdező!

Ha két óra különbséggel veszi be a két gyógyszert, semmi probléma nem várható (egyébként inkább a savlekötők és bevonószerek azok, amelyek csökkentik a felszívódást, a savtermelődést gátló szerek nem) .

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 23., 09:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Felhasi fájdalom
Kedves Dr Úr! Köszönöm szépen a gyors válaszát! Viszont nekem még lenne pár kérdésem amit szeretnék feltenni! A hasnyálmirigy elégtelen enzim...
Felhasi fájdalom
Kedves Dr Úr! Nem olyan régen írtam Önnek. Megpróbálom kicsit részletesebben leírni. A múlt héten csütörtökön sajnos ismételten az SBOn...
Jobb bordaív alatti fájdalom
20 éve tartó jobb bordaív alatti fájdalom, utóbbi inapokban erősödött, főleg ülő helyzetben, nyomásra érzékeny. Többszöri kivizsgálás: UH...
Felhas-hátfájdalom
Kedves Doktor Úr! Tanácstalan vagyok, segítségét szeretném kérni. Április elején, jobb oldali, borda alatti fájdalmam jelentkezett, néha a...
Mi okozhatja ezeket a gyomor...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy a gyomrom már egy jó ideje nem túl jó. Olyan panaszaim vannak, hogy bármilyen étel elfogyasztása...