• Haspuffadás, székrekedés, hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         

        Tisztelt Dr úr/nő

        Nagyjából 1hónapja észleltem magamon azokat a tüneteket, amiért háziorvoshoz fordultam. Az emésztésem teljesen felborult, pedig régebben semmi gond nem volt vele.Szinte állandó székrekedéssel küzdök a hasam mindig felpuffad. A hajam enyhén hullni kezdett amitő nagyon megilyedtem. Mind két szemem felett ekcéma? szerü seb keletkezett ezzel egy időben.
        Nem küldtek sehova tovább, pedg én nem vagyok nyugodt, és a problémám forrását sem találták meg.Régebben volt candidám kértem, hogy azt vegye figyelembe a háziorvosom de az candida negatív lett, ezért azt kizárta.(Allergiás vagyok, és fogamzásgátlót szedek-csak az eredmények miatt említem meg)

        vizelet ül-aut

        vörösvértest: 1.00 fehérvérsejt: 72.18 laphámsejt:65.52 cylinder:0.16 baktérium:1029

        vizelet ált.aut

        leukcyta:pozitív

        vérkép

        fehérvérsejtszám 8.47 neutrophyl gran 2.8 neutrophyl gran% 33.1 lymphocyta 4.2 limphocyta% 49.8 monocyta 0.4 monocyta% 5.5 eosinophyl gran.0.8 eosinophyl gran% 10.4

        serum vérkép koleszterin 5.75  hdl koleszterin megh. direkt 1.85

        rdw 15.0

        enterococcus csíraszám 10.5

        a többi vizsgálat és egyéb az eredményben mind a normál érték között van.

        Kicsit meg vagyok ilyedve, hogy 22évesen sok a rossz eredményem, és vajon láthaó-e ebből bármi is az emésztésemre nézve.

        A választ előre is köszönöm!

        Tisztelettem:Szabina Barba

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező!

        A laborleletek miatt ne aggódjon. Ezek húgyuti fertőzésre utalnak, a vérképben lévő sok csillag is ezzel magyrázható. A cholesterin-szint kissé emelkedett, ezért zsír- és cholesterinszegény diétát, több testmozgást javaslunk. A húgyuti fertőzés miatt érdemes lenne vizelettenyésztést végeztetni, majd célzott antibiotikum kúrát végezni. A hasi panaszokra pedig a gyakori kis étkezés, a bő folyadék- és rostfogyasztás, probiotikumok kúraszerű használata illetve jelentősebb mennyiségű testmozgás javasolt.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:25:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: