Mi az oka?

Gyakori fejfajasra panaszkodom es ezzel parhuzamban gyomor panaszom is van  (gorcsos gyomorfajas, puffadas) . Nagyon gyakori a szekrekedes  felvaltva a hasmenessel. Aranyerem van mar tobb mint 10 eve es havonta vagy ket havonta gondom akad vele (beverzik, faj , leereszkedik) . Azt eszleltem, hogy egyre surubben jelentkeznek ezek a panaszok (a fejfajas heti harom-negy alkalommal) , amik persze hanyingerrel, etvagytalansaggal es rossz kozerzettel tarsulnak. Mi lehet az oka, vagy esetleg tobb ok is lehet?

Elore is koszonom a valaszat.  

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

Ha az aranyeressége súlyosbodik, III-IV-es stádiumban már csak sebészeti kezeléstől várható megoldás. Migrénes fejfájáshoz kapcsolódhat hányinger, hányás, de a puffadás, hasi görcs független panasznak tűnik. Ez utóbbiak és a széklet váltakozása inkább irritabilis bél szindrómára utalhat. Fejfájása miatt ideggyógyászati szakvizsgálat indokolt, emésztési panaszokra pedig a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, megfelelő folyadék- és rostbevitel, probiotikumok kúraszerű alkalmazása javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 01., 15:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok