• Mi az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Gyakori fejfajasra panaszkodom es ezzel parhuzamban gyomor panaszom is van (gorcsos gyomorfajas, puffadas). Nagyon gyakori a szekrekedes  felvaltva a hasmenessel. Aranyerem van mar tobb mint 10 eve es havonta vagy ket havonta gondom akad vele (beverzik, faj , leereszkedik). Azt eszleltem, hogy egyre surubben jelentkeznek ezek a panaszok ( a fejfajas heti harom-negy alkalommal ), amik persze hanyingerrel, etvagytalansaggal es rossz kozerzettel tarsulnak. Mi lehet az oka, vagy esetleg tobb ok is lehet?

        Elore is koszonom a valaszat.  

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha az aranyeressége súlyosbodik, III-IV-es stádiumban már csak sebészeti kezeléstől várható megoldás. Migrénes fejfájáshoz kapcsolódhat hányinger, hányás, de a puffadás, hasi görcs független panasznak tűnik. Ez utóbbiak és a széklet váltakozása inkább irritabilis bél szindrómára utalhat. Fejfájása miatt ideggyógyászati szakvizsgálat indokolt, emésztési panaszokra pedig a gyakori, rendszeres, nyugodt,   kis étkezés, megfelelő folyadék- és rostbevitel, probiotikumok kúraszerű alkalmazása javasolt.

         

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:14:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: