• Évek óta tartó görcs és fájdalom hasi-háti részen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta panaszom van hasam jobb oldalának -véleményem szerint- felszálló vastagbél szakaszának görcsös fájdalmára. A Görcs a leg váratlanabb opillanatokban jelentkezik, alvás közben is. Esetenként órákig eltart, de van amikor meleg vizes borogatás hatására 10 percen belül enyhül.A háti szakasz alsó bordák és a hátizom közötti lágyabb rész ugyanekkor folyamatosan napokig fáj, olyannyira nyomás érzékeny, hogy ne lehet megérinteni. / a hajlás minden iránya szinte lehetetlen ilyenkor,- az izomfájdalom kizárható szerintem, mivel mozgással foglalkozom, és azt  maga a fájdalom nem akadályozza -sem has, sem hátizom gyakorlat terén. / Panaszaimmal az elmúlt 4-5 év során párszor már fordultam orvoshoz, az ultrahang és a 3d ultrahang sem mitatott ki semmit, vizelési és egyéb panaszaim nincsenek, evéssel kapcsolatosan nem találtam összefüggést, étvágyam rndben van. Az orvos bél tükrözést nem érzi indokoltnak, ennek ellenére énmár gondoltam rá többször, de mivel azigen nagy fájdalommal jár, ezért halogattam. A vér vételi eredményeim rendben voltak. A vesémmel bakteriálisan voltak többször problémáim, de a panaszok akkor más jellegűek voltak.

        Tanácstalan vagyok, aggódom mi lehet ez az egész-és mindennapos fájdalom! Szeretnék tanácsot kéni mi lehet, é mi az ami ki van záva, illetve hová forduljak alapos , széleskörű és lehetőleg fájdalomments vizsgálatra!   /évek óta szenvedek ettől, ugyanakkor gyermeket szeretnék, s azt gondolom előtte ezt meg kell oldani!/   /// pszichésen elég sok problémám volt már testileg, szervileg és így még az is felmerült, hogy a stresszről szól, ugyanakkor teljes pauza állapotban is  vannak tüneteim///

        Köszönettel!!  Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi görcs témában

        Kedves Beáta!

        A leírt panasz, bár helyileg megfelelhet a felszálló vastagbélnek, igazán nem jellemző a bélproblémákra. Az érintési fájdalom a jobb oldalon akár övsömör kisugárzásá lehet (bár kütésekről nem írt), ezen kívül kis vese- illetve ureterkő okozhat hasonló, görcsös, visszatérő panaszt. Emelett epeürülési probléma merül még fel bennem. Nem fájdalmas, de előremutató vizsgálatként a hasi CT illetve az epeuti HIDA (izotópos epekiválasztás vizsgálat) jöhet szóba.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-23 20:39:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: