• Beöntés2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Bakos Cinnia Dóra! Köszönöm szépen a válaszát, mely nagyon elgondolkodtatott. Visszatekintve barátnőmnek mindig is voltak "függőségei". A legsúlyosabb függősége a 11 éves fia. Depressziója is emiatt alakult ki. Ez egy hosszú történet és ezt a problémát nem lehet egy internetes portálon megoldani. Mégegyszer köszönöm a segítségét! Szeretnék a beöntéssel kapcsolatos kérdéseimre is választ kapni, mivel ezt a jelenlegi legsúlyosabb problémának gondolom. Ez a következő: milyen káros hatásai vannak a most már 5 hónapja tartó minden reggel elvégzett beöntésnek a barátnőm szervezetére nézve? Illetve van-e egyáltalán? Milyen későbbi káros következménye lehet annak, ha tovább folytatja? Mi lenne a teendő, ha esetleg úgy dönt, hogy leáll ezzel az őrültséggel? Hogyan lehet leszoktatni a szervezetét erről a természetellenes működésről és visszavezetni a természetes működéshez? Kérdésemet Dr. Plósz János doktor úrnak címezném, ha ez lehetséges. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kovács Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a beöntés témában

        Kedves Judit!

        A gyakori beöntés felboríthatja a szervezet folyadék- és ionháztartását, tartós használata pedig a bél ellustulásához vezethet (spontán nehezen lesz széklete). Leszokás csak fokozatosan, enyhe hashajtók, bő folyadék- és rostbevitel, rendszeres testmozgás mellett képzelhető el. Ha szakszerűen, nem túl nagy folyadékmennyiségekkel végzi a beöntést, elkerülhetőek a nem kívánt hatások.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-03 19:38:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: