Nagy gyomor

Üdvözlöm! A férjem 34 éves és mindég nagyobb volt agyomra a kelleténél. Már a tartása is elég rossz miatta.Hiába diétázik nem jelentős a váltotás.Elég sok folyadékot iszik (fél litr egy húzásra) és gyorsan is eszik.Lehet ez az ok? Küzd a gyomorsavval is. Apukájának is nagy gyomra van, örökölhető ez? Válaszát előre köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza gyomor témában

Kedves Kérdező!

A gyors étkezés és a hirtelen, nagy mennyiségű folyadékfogyasztás megterhelő a gyomor számára (az ételek és italok addig időznek a gyomorban, amíg pépes kis falatokká nem alakulnak és csak ekkor juthatnak tovább a nyombélbe) . A tartás megváltozása inkább gerincprobléma lehet, vagy elhízás miatti haskörfogatnövekedés. Javaslom, egyen gyakran, keveset, lassan, nyugodtan, jól megrágva az ételt. Ha ezt sikerül betartani, a savas panaszok is enyhülni fognak és a gyomra sem tágul. (a savtermelés legerősebb ingere a gyomorfal feszülése, melyet a hirtelen nagy mennyiségű étkezés vált ki) .

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 19., 19:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...