• Refluxos ételek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Hálásan köszönöm a segítségét a Controloc-al kapcsolatban, sokat segített nekem, mint mindíg! Szeretném még Öntől megkérdezni hogy Ön meddig ajánlja Probiotikum szedését (2 hónapig szedtem naponta 2-őt)és mennyit ajánl szedni naponta? Illetve hallottam refluxosoktól, hogy aki 3 hétig csak kölest, hajdinát, zabot és árpát eszik napi 5-ször (gondolom tejjel vagy joghurttal) az meggyógyult tőle mert valalmi féle "védőréteget képeznek"(és persze fogyott)! Szabad ilyet csinálni, és CSAK ezeket enni hetekig? Tényleg meggyógyulhatok ezektől? Mert én is úgy döntöttem hogy heti 5 napot ezeket eszem majd, 2-őt pedig normálisan. Lehet baj belőle?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A reflux betegség lényege a nyelőcső-gyomor határán lévő záróizom elégtelensége, így ezen a hajdina-kása nemigen segít. (Na meg hiába eszi valaki 3 hétig, nem marad az a gyomrában, hanem szépen kiürül.) Az egészséges életmód és étrend (gyakori kis étkezés, megfelelő kalóriabevitel, kevés finomított szénhidrát és zsír, sok rost és gyümölcs) segíthet a reflux javulásában (jobban ürül a gyomor) illetve a testsúlyvesztéssel a hasűri nyomás csökken, mely szintén mérsékli a refluxot.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 22:03:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: