• Candida albicans és gombás fertőzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

                                           Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Candida albicans nevű betegséget állapítottak meg nálam kb. 3 hónapja.Nagyon régóta vannak gombás fertőzéseim amikre mindig újabb és újabb kupokat kaptam kb. már 4 éve.Most kiderült hogy ez a problémám az orvos azt mondta hogy próbáljak diétázni.A gond csak az hogy így is elég vékony vagyok a diétával pedig még jobban fogytam.

        A kérdésem az lenne hogy nincs e rá más mód?Már vettem grapefruit- mag olajat és próbálkozok az activia joghurt állandó fogyasztásával is.A problémám folyamatosan újra jelentkezik.Mit tudna nekem ajánlani?

        Előre is köszönettel:Kriszta852!

        WEBBeteg szakértő válasza a candida témában

        Kedves Kérdező!

        A Candida albicans a gomba, a betegség a candidiasis. Az Ön által leírt panaszok, tünetek hátterében az immunrendszer gyengesége állhat, így ennek vizsgálata indokolt (sejtes immunitás zavara). Ha nem derül ki ilyen zavar, akkor is az immunrendszer erősítése, a bőr és a nyálkahártyák normál flórájának megörzése a cél. Javaslom fogyasszon sok vitamint, ásványi sókat nyomelemeket, immunerősítőket (Echinacea-kivonatok). A diétát illetően a finomított szénhidrátok kerülését magam is javaslom, de a súlyos diétás megszorításokkal nem értek egyet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-16 12:01:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: