• Haspuffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Hölgy!

        Hugom már közel fél éve minden nap haspuffadással küzd. Járt már vérvételen, candidalaborban, gasztroentorológusnál (nem lisztérzékeny és nem tejcukorérzékeny). Általában evés után jelentkeznek a tünetek, de egyértelműen nem lehet csoportosítani azokat az ételeket, melyektől jelentkezik a puffadás, mert ugyanaz az étel egyszer puffadást okoz egyszer nem. Mit javasol, hová lenne érdemes elmenni? Mi állhat a hátterében? (Még annyi, hogy 1évet töltött Angliában és a hazaérkezés után picivel jelentkeztek a tünetek állandó hasfájás mellett.)

        Várom szíves válaszát! Köszöntettel

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Leírása alapján azt tudnám elképzelni, hogy a külföldön töltött 1 év alatt emésztőrendszere elszokott a magyar konyhától, mely igen megterhető tud lenni az emésztőrendszer számára. Javaslom, tartson könnyű vegyes diétát, egyen gyakran, keveset, nyugodtan, rendszeresen. Rágjon alaposan és figyeljen a levegőnyelés kerülésére. Ha emésztési elégtlensége van, Pankreoflat drg. szedése a főétkezésekhez segíthet.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:58:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: