• Magas bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedved Doktor Úr/Nő !

        Panaszom az ,hogy fájt a fejem 3 -4 napig ...,de valószinű a vérnyomás az idegesség vagy a meleg miatt volt...a kelleténél szerintem többet vakaróztam és elmentem vérvételre...

        Tegnap megjött az eredmény és megijedtem,semmi nincsen becsillagozva rajta ,csak egy a bilirubin szintem a megengedett 17 nél , 10 zel magasabb,tehát 27 ...

        utánaolvastam és nagyon megijedtem...de viszont a többi májhoz tartozó érték mind értéken belül van bár kicsit alacsony.. (GGt,SGPT) de ezzel semmi gond.

        Édesapukám 5 éve meghalt hepatitis C ben ..,de ö a fogorvosnál kapta el ,és én nem kaptam el ...tehát else kaptam és nemtudom öröklődik e vagy ilyesmi.

        Mennyire veszélyes,hogy a bilirubin szintem 10 zel magasabb?

        Nem sárga a bőröm semmi olyan tünet amiket irnak nem jelentkezett még.

        Kell valami további vizsgálat?

        Vagy ez mitöl emelkedhet meg? MAgától is lefog menni?

         

        Várom válaszát.

        Köszönöm szépen.

        üdvözletem: Szilvia (18 éves)

        WEBBeteg szakértő válasza a bilirubin témában

        Kedves Szilvia!

        Ez az izolált, enyhe bilirubin-emelkedés, a többi májenzim negativitása mellett nem aggasztó. Lehet veleszületett ártalmatlan enzimeltérés (Gilbert kór) következménye, de akár laboratóriumi mérési hiba is. A hepatitisC nem öröklődik, de mivel a közvetlen családban volt fertőzött, ennek vizsgálata indokolt (bár ahogy írtam is, az izolált bilirubin emelkedés nem utal erre).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-16 21:59:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: