• Miért van hányinger?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves DoktorUr/No, talan onok tudnak valami megoldast az orokos hanyingeremre? Eloszor is leirnnam a tuneteimet es az eddigi vizsgalatok eredmenyet. A problema mar kb.3 hete kezdodott, a jobb oldalbordam alatt szuro, ego fajdalmat erztem, keseru volt a torkam es nem volt etvagyam, annal inkabb hanyingerem. A csaladi orvosom ultra hangos vizsgalatot kert az eperol, epejaratokrol, majrol, leprol, veserol, minden eredmeny tiszta, ugyancsak a vizelet es a ver vizsgalatok a vesevel, epevel es majjal kapcsolatba. Azota a fajdalom erosodott es a hanyinger nem marad el es mar naponkent hanyok is, neha orakon keresztul. A torkamba erzek valamit, mintha elzarna valami az utat es a feljovo gazakat csak hanytatassal tudom kiengedni. A gyomorszadam is eg es savas valadek jon vissza.Szeretnem tudni mi leket ezeknek a tuneteknek az oka esetleg a diagnozisa. Mivel az eredmenyek tisztak, az orvosom gasztroenterologus szakorvoshoz kuldott, de sajnos a sor meg nagyon messze van.

        Kerem, ha valami javaslat, vagy esetleg valami megoldas van segitsenek!, Kerem ajanlani ugyancsak milyen eteleket lehet fogyasztani ebbe az esetbe?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait okozhatja gyomor- illetve nyombélfekély illetve reflux betegség is. Ha az ultrahang negatív, a panaszok fokozódása miatt indokolt a gyomor tükrözéses vizsgálata, minél hamarabb. Addig is a gyakori, kis étkezés, illetve könnyű-vegyes diéta tartása javasolt, megpróbálható még vény nélkül kapható savcsökkentő (Quamatel Mini) használata.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-04-07 21:08:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: