• Miért van hányinger?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorUr/No,talan onok tudnak valami megoldast az orokos hanyingeremre?Eloszor is leirnnam a tuneteimet es az eddigi vizsgalatok eredmenyet.A problema mar kb.3 hete kezdodott,a jobb oldalbordam alatt szuro,ego fajdalmat erztem,keseru volt a torkam es nem volt etvagyam,annal inkabb hanyingerem.A csaladi orvosom ultra hangos vizsgalatot kert az eperol,epejaratokrol,majrol,leprol,veserol,minden eredmeny tiszta,ugyancsak a vizelet es a ver vizsgalatok a vesevel,epevel es majjal kapcsolatba.Azota a fajdalom erosodott es a hanyinger nem marad el es mar naponkent hanyok is,neha orakon keresztul.A torkamba erzek valamit,mintha elzarna valami az utat es a feljovo gazakat csak hanytatassal tudom kiengedni.A gyomorszadam is eg es savas valadek jon vissza.Szeretnem tudni mi leket ezeknek a tuneteknek az oka esetleg a diagnozisa.Mivel az eredmenyek tisztak,az orvosom gasztroenterologus szakorvoshoz kuldott,de sajnos a sor meg nagyon messze van.

        Kerem,ha valami javaslat,vagy esetleg valami megoldas van segitsenek!,Kerem ajanlani ugyancsak milyen eteleket lehet fogyasztani ebbe az esetbe?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszait okozhatja gyomor- illetve nyombélfekély illetve reflux betegség is. Ha az ultrahang negatív, a panaszok fokozódása miatt indokolt a gyomor tükrözéses vizsgálata, minél hamarabb. Addig is a gyakori, kis étkezés, illetve könnyű-vegyes diéta tartása javasolt, megpróbálható még vény nélkül kapható savcsökkentő (Quamatel Mini) használata.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-07 21:08:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: