• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kb. 1 hete jelentkezett ez a furcsa tünet. Minden előjel nélkül arra ébredtem éjszaka, hogy hánynom kell, de csupán csak folyadék jött fel az azonban elég sok. Háromnap múlva már fájt a gyomrom, de semmi más problémám nem volt. Azt követően újból jelentkezett az a furcsa hányásos folyamat, de most már napközben is és ismét minden előjel nélkül. Elkezdtem inni a Salvus vízet, valamilyen szinten javított a helyzeten, de még nem tökéletes. Még mindig fáj a gyomrom, de elviselhető, azonban ha eszek valamit már sokkal jobb a helyzet. Kérdésem, hogy elképzelhető-e, hogy a sok sav miatt alakult ki ez a helyzet, vagy pedig valami más dolog okozza ezt az egészet, és ha igen akkor mi lehet. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Donim.

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszának oka legnagyobb valószínűséggel gyomor-bélhurut okozhatja. Ez lehet vírusos-bakteriális, de akár toxikus eredetű is. Emellett a stressz okozta fokozott savtermelés is előidézhet gyomorgyulladást. Ha a nyálkahártya védő faktorai megsérülnek, a gyomorban termelődő sav előrehaladott esetben fekélyképződést okozhat. Javaslom, ha már javul az állapota, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egy alkalommal egyszerre keveset. Kerülje a dohányzást és a túlzott kávéfogyasztást. Ha az étkezése rendezett, valamint a mindennapi stresszt megfelelően dolgozza fel, panaszai szűnni fognak.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-07 21:01:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: