• Állandó görcsös hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dokrtor Úr,

        Nagyon sok problémat okoz a mindennapi életemben az állandó hasmenés. Már többször s voltam orvosnál, elvégeztek különféle viszgálatokat, gyógyszereket is kaptam de eddig semmi sem segitett! Talán pszihés oka lehet? Nagyon görcsöls érzékeny izgulós tipus vagyok. Vagy a túlsúlyom is okozhatja 180 magas vagyok és 125 kglegtöbbször nem is vagyok éhes csak megszokásból eszem és szinte semmi mozgás nincs az életemben. Fogyókúra segíthet? Kérem ha tud segítsen egy hatalmas feszélytől szabadítana meg hisz a betegségem miatt nem élhetek teljes életet nem mehetek bárhová hisz azézt izgulok hogy lesz e mosdó.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Leírása alapján tényleg okozhatja irritabilis bél szindróma panaszait. Ez funkcionális bélbetegség (szervi eltérést nem tudunk kimutatni), a bél beidegzésének túlzott érzékenysége, motilitászavara okozza. Túlsúlya kevésbé, de a görcsös, izgulós személyiségtípus nagyban ronthatja az állapotot. A gyakori, rendszeres, kis étkezés, a rendszeres testmozgás (kalóriaégetésre és stressz-levezetésre), probiotikumok fogyasztása és a stressz megfelelő kezelése (relaxatio, autogén tréning, jóga) segíthet problémáján.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 20:17:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: