• Rekeszsérv?....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.úr!

        A refluxom miatt már kaptam öntől tanácsot, de sajnos a furcsa érzés a gyomrom melett rosszabodott. Már fájdalom lett,nagyon sokat feszít a melkasom , és már a hátam is abban a vonalban.

        A rekeszsérvet említette nekem, és én egyre jobban érzem hogy valami nem stimmel. Egy lehajolás alkalmával előre buggyant valami a gyomromnál, eléggé fájt, s egy pillanatra nem kaptam levegőt. Erőt vettem magamon és lementem a háziorvosomhoz is. persze nem mondtam hogy én már utánanéztem. Minden fajta vizsgálat nélkül hátradőlve közölte azt amire ön is gondolt, elmesélte hogy sok refluxos betegnél kialakulhat, nincs vele teendő, műtéttel próbálkoznak, de nem igazán jön be. Ennyi. Se egy beutaló a szakorvoshoz, semmi. Akkor nyugodjak bele, hogy ez van.Olvastam arról hogy okozhat akár halált is, de ha nem nézik meg hogy derül ki, van-e szükség műtétre??

        Már pár napja fáj a nyelőcsövem is, a torkom is. Nem vagyok megfázva, ha köhögök szúr de fájdalmasan.Mit tegyek?? Beutaló nélkül nem mehetek vissza a szakorvoshoz. A tanácsokat betartom, sőt pár napja diétázom is, mert tudom hogy a túlsúlyom is tehet róla, de a helyzet változatlan.Kérem adjon tanácsot mit tegyek??

        Előre is köszönöm.

        Nyírőné

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában

        Tisztelt Kérdező!


        A rekeszsérvet igazolni vagy gyomortükrözés során vagy nyeletéses vizsgálattal lehet. A köhögésre, mély belégzésre fokozódó fájdalom azonban inkább mellhártya eredetű folyamatra utal. Állapotát tisztázni csak további vizsgálatokkal lehet. A rekeszsérv nagyon jól kezelhető műtétileg, ellentétben a rekeszsérv nélkül jelentkező  nyelőcsőgyulladással. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-02 15:52:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: