• Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A családban van egy depressziós beteg és 3-4 éve szorulása van.Próbáltak már teát, lekvárt kipróbálni, de nem vált be semmi. Most jelenleg Guttalaxot használnak, de a napokban már ez sem jó. A guttalaxot kb.2 éve használják. Mozogni nagyon keveset mozog.És bizalmatlan bármit ajánlunk neki. Az kérdezném, hogy mit lehet tenni egy 65 éves beteggel ha nem hajlandó elfogadni a segítséget. Milyen terméket adjunk neki, hogy rendszeres legyen a problémája.

        Köszönettel.:Sz.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió, székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elsősorban az alapbetegséget, a depressziót szükséges kezelni. Ezt követően a fizikai aktivitás fokozása nagyon lényeges, illetve a bő folyadék- és rostbevitel. Ha ez adott, akkor az enyhébb hashajtóknak is hatnia kell. Megpróbálható a keserűsó is, illetve a székletlágyító hatású Laevolac vagy Duphalac szirup.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 15:47:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: