• Haspuffadás, látászavar és hólyagtáji fájdalom. Mi ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A problémám a következő: Visszatérő felfázással küszködök, volt már hólyaghurutom többször, legutóbb enyhe kismedence gyulladást és hüvelyi gombásodást állapítottak meg. Kaptam két gombaölő szert ami után jobban éreztem magam, viszont van egy nagyon zavaró dolog... A gyögyszer szedése előtt is és azóta is (több hete) látványosan fel vagyok puffadva. Szelek vannak, székletürítés is megy. Próbáltam Espumisan gyöngyöt és Rennie Deflatine-t de nem volt változás. Néha észlelek tompa fájdalmakat, görcsöket, nyilalásokat a beleimben illetve a hugyhólyag környékén. Menstruációm sem jött meg időben (terhességi teszt alapján negatív). El vagyok keseredve, mert tudom, ha elmegyek orvoshoz, megint valamiféle antibiotikumot kapnék, aminek nagyon nagy ellenzője vagyok. Viszont ha ezzel biztosítanák nekem, hogy elmúlna a puffadás, vállalnám a kezelést. Összevetve Ön mit gondol látatlanban, mi lehet a gondom?
        Előre is köszönöm: Faragó Patrícia

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát átmeneti gyomor-bélhurut, a normál bélflóra sérülése, esetleg emésztési zavar okozhatja. Első korben a rendszeres, gyakori, nyugodt étkezést, a megfelelő mennyiségű testmozgást javaslom, valamint probiotikumok rendszeres fogyasztását. Ha ezeket sikerül betartani (reggeli és ebéd minden nap, ülve, nyugodtan, legalább hetente 3x aktív testmozgás), rövidesen javulást kell tapasztalnia antibiotikus kezelés nélkül is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 16:59:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: