• Kétségbeesett vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok

         

        Kedves Doktor Ur/ Nő. Én egy 21 éves lány vagyok. Van egy olyan problémám, hogy kellemetlen szagu a lehelletem, pedig minden nap rendszeressen kétszer mosom. Fogsejmet is használok. Rendszeressen rágózom is, és nem mulik el a kellemetlen szájszagom, ha pedig el is múlik, csak egy kis időre. Kétségbe vagyok esve, orvoshoz nem merek fordulni, mert félek a gyomorommal van valami baj, és meg gyomor tükröznének.   A  kérdésem az lenne, hogy most mit tegyek? Kihez forduljak ilyen gonddal?  

        Köszönöm szépen, hogy elolvasta levelem, és hogy időt szakított rám.

        Üdvözlettel: Csonka Rita

        WEBBeteg szakértő válasza a szájszag témában

        Kedves Rita,

        A kellemetlen leheletnek sok oka van és sokszor nem is áll semmilyen szervi megbetegedés a háttérben. A rendszeres fogmosás ellenére lehetnek  szuvas fogak  ínygyulladás amely kellemetlen lehelet kialakulásához vezet. Koplalás, izgalom, idegesség, száraz száj, éjszaka nyitott száj, mandulagyulladás, toroklepedék, orrmelléküreg gyulladás, állandó orrfolyás is kellemetlen szájszagot okoz. 

        Fontos hogy, fogmosás során az ínyét és a nyelvét is ápolja (természetesen ne dörzsölje erőteljesen) ez segít az ínygyulladás megelőzésében, gyógyulásában. Fontos az elegendő folyadék bevitele a szájszárazság elkerülésére.  A kellemetlen szájszagnak valóban lehet az oka a gyomor eredetű is mint például a gyomor nem megfelelő záródása amelynek tisztázására egyrészt valóban gyomortükrözés során lehet erre fényt deríteni de a kellemetlen leheleten kívül egyéb panaszokkal is járhat mint például savas felböfögés, égő érzés a nyelőcsőben.

        Meglehet, hogy már olvasott az interneten arról hogy, kellemetlen szájszaga lehet a még a májbetegeknek, daganatos betegeknek is de ez a betegség egyéb tünetei mellett jelennek meg és a betegség hosszú ideje után alakulnak ki. Azt ajánlanám, hogy elsősorban kerülje az éhezést amennyiben éhezik, fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot, fogorvoshoz forduljon, amennyiben fogaival rendben van minden abban az esetben kérheti még fül-orr-gégész és gastroenterológus segítségét.

        Üdvözlettel,

         Dr., Kocsis Erika

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 20:13:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: