• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Nagymamám közel egy éve krónikus hasmenésben szenved(véres széklet, étvágytalanság, testsúly-vesztés). Túl van már több tükrözésen és vizsgálatokon, de sajnos azok az orvosok akikhez fordult eddig, nem tudtak diagnosztizálni nála semmilyen betegséget!

        Kérdésem: E webhelyen felsorolt krónikus hasmenéses betegségek közül az "Irritábilis bél szindróma" és a "Colitis Ulcerosa" illik a tüneteire leginkább.

        Lehetséges-e hogy a többszörös vizsgálatok ellenére ezekre a betegségekre nem gondoltak az orvosok?

        Kérem segítsen kihez fordulhatnánk! ([email protected])

        Köszönettel

        Egy aggódó unoka

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Aggódó unoka!

        Nem véletlen, hogy nem gondoltak. Az irritábilis bél szindrómába nem fér bele a véres széklet illetve a testsúlyvesztés, a colitis ulcerosába pedig az életkor (bár ez utóbbi azért lehetséges). Idős korban a krónikus, időnként véres hasmenés oka a vastagbél vérellátási zavar és az emiatt kialakuló vastagbélhurut, diagnosztizálása aktív szakban vastagbéltükrözés és biopsziás mintavétel során lehetséges. Sajnos nehezen kezelhető állapot (értágítók, vérkeringést segítő szerek segíthetnek).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 23:01:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: