• Nehéz kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő.Kérdéssel fordulok Önhöz, igazából nem magamról szeretnék kérdezni hanem anyukámról.Tegnap hajnalban erős alhasi fájdalma volt, majd hirtelen hányás követte. Ma ismét hányingerről panaszkodott.Kb.:2 hónap alatt 7 kg.-ot fogyott, és én nagyon meg vagyok ilyedve, hogy mi lehet a baja. Azt még el kell mondanom, hogy 50-éves, 4-gyerekes, még nem klimaxoló anyuka.Kb 10-12 éve járt utóljára nőgyógyásznál amikor a spirálját levették.Hogy vegyem rá, hogy menjen mielőbb orvoshoz, amíg nincs baj.Nekem szíveskedjék választ adni, hogy vizsgálatok nélkül/ami nagyon nehéz, tudom/mi lehet a baja.Nagyon szépen köszönöm.Tisztelettel:MÉZIKE

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Alhasi fájdalmat nőgyógyászati-, vese- és bélprobléma okozhat. Mindenképp javasolt laboratóriumi és egy hasi ultrahang vizsgálat. Panaszát okozhatja vesekövesség, nőgyógyászati gyulladás, cysta, vastagbél-diverticulosis, diverticulitis (vaktasakok képződése és gyulladása), de akár rosszindulatú folyamat is állhat a httérben. A fogyás és a hányás mindenképp aggasztó, sürgős kivizsgálást igényel.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Kedves Hölgyem!


        Nem biztos, hogy nőgyógyászra lesz szükség, bár olyan régen volt, hogy ezt sem lehet kihagyni. Háziorvoshoz kellene elmenni, különösen, ha a fogyás nem szándékos, azért elég sok, amire oda kell figyelni. Hasi panaszok is vannak, tehát valószínű a háziorvos részletesebb kivizsgálást fog kérni. Lehet, hogy egyszerűbb problémája van, mint a bélgyulladás, vagy valamilyen emésztési probléma, a székletről nem írt semmit, pedig az is nagyon fontos lenne. Akár egy vírusfertőzés is okozhat hányást, és hasi panaszt, de a fogyás 2 hónapja fontos lehet.
        Lehet az is, hogy komolyabb probléma van, hiszen ezt így nem lehet tudni, csak vizsgálatokkal lehet kideríteni. Kérje meg anyukáját, hogy menjen el orvoshoz, hogy mielőbb kiderüljön mi okozza a panaszokat.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 11:13:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: