• Belgyógyászat!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        hello! most voltam gastoenterologian azzal a panasszal hogy gyakran van szekelesi ingerem de szekleterm nincs csak barnas valadek jon! ott azt mondtk hogy csinaltassk labort es vigyem el a haziorvosomhoz es ha a labor indokolja csinalnak tukrozest, de most a hazi orvas szabadsagon van ezert fordulok onokhoz.

        labor eredmeny:

        Abszolut eosinophil: 0, 56 G/L 0-0, 40

                     eosinophil: 8 %   0-5

                     basophil: 2 %  0-1

                    versejt sullyedes: 2mm  3-8

         

        ezek lettek rosszak a laboron.Ez indokolhatja a tukrozest? Vagy semmi komolyat nem jelent?

         

        koszonom a valaszt!

             
         

        Tisztelt Kérdező!

        Véleményem szerint a panasza indokolja a tükrözést, nem a laborlelet. Bár a magas eosinophil szám és % utalhat parazita-fertőzésre (vagy allergiás megbetegedésre). Én mindenképp javasolnék széklettenyésztést (bakter, parazita) és vastagbéltükrözést is.

         

        meg azt szeretnem megkerdezni hogy a tukrozest mennyire tartja fontosnak doktorur? majus elejere van idopontom! raer addig vagy minnel hamarabb tulkene esni rajta? koszonom a valaszt!

        WEBBeteg szakértő válasza a híg széklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy mennyire ér rá a vizsgálat, függ attól, hogy mióta áll fenn a panasz és mennyire aktív. Ha panasza napi rendszerességű, én a minél hamarabbi vizsgálatot javasolnám.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 20:44:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Írtam én már Önnek refluxal és nyelési problémával kapcsolatban. Pár hónapja volt gyomortükrözésem glutén érzékenység kizárására, mert a gliadin ellenes antitest magasabb volt a véremben. A szövettan nem igazolta,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Aranyeres panaszokra a Ritter-J kúpot kaptam, amit 15 napon keresztül kell használni, napi 2x1-et. Még 8 napig kell használjam. Segített eddig az aranyeres panaszaimon, viszont most meg rendszertelen a székelésem. 3 napja nem...
        Kedves Uram, Alkalmankénti enyhe, éjszakai, jobb bordák alatti fájdalom miatt elmentem ultrahangra, epekő gyanú miatt. Semmilyen más panaszom nincs, se láz, se sárgaság. Reggelre f9-re rendeltek be, éhgyomorra mentem ( utolsó étkezés este f11,...
        Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét hogy kb mar 1,5 éve fenálló tüneteim értelmet nyerjenek. A hasam jobb oldalan a lengőbordám környékén időnként gombóc szerű bizsergést érzek, nyomásra érzékeny viszont van hogy...
        Tisztelt doktornő, tisztelt doktor úr. Mindig is “gyomorideges” voltam. Kb 16 éves koromban kezdődtek pánikrohamjaim, majd miután teljes szívkivizsgáláson voltam (terheles, ultrahang, holter) miután mindent rendben találtak, megnyugodtam és...
        Tisztelt Dr.Úr. A következő kérdésekkel fordulok Önhöz.2019.08.21.én rutin hasi ultrahang készült,(magas vérnyomásom miatt)amely a májamon egy 25mm nagyságu szolid gócot észlelt ,amelyet hemangiómának feltételeztek.Egy hónap múlva...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Problémám kb. 4hete kezdődött. Székeléskor kis szúró fájdalmat éreztem a végbélbyílásomnál, majd élénk piros vér volt a széklet tetején és a wc papíron. Vérzés már nincs, székeléskor hol jelentkezik a...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeptember közepén kezdődött ez az egész, hasmenés, hányinger, erős gyomorszáji görcsök. Háziorvos-virus, pár nap múlva jobban lettem, de aztán megint vissza. Elkezdtem savasodni, kaptam ppi-t, de két hét után...
        Tisztelt Doktor Úr! Kezdeném az elejétől 4 hónapos sztori a mellembe felfedeztem egy csomót 1 hetet kellett várni mammográfiára addig én idegileg pszichésen kikészültem féltem hogy rákos vagyok nem nagyon ettem sem folyadékot nem ittam túl...
        Tisztelt doktornő! Kezdeném az elejétől 4 hónapja szorongok ez azzal kezdődött hogy a mellemben találtam egy csomót. 1 hetet kellett várni mammográfiára addig én kikészültem sírtam bebeszéltem a rákot kiderült nincs rák. Másnapra rá...