Gyulladás

Tisztelt Doktorúr!
Nem rég jártam egy ultrahang centrumban, azzal a panasszal hogy szeretném megnézetni magamat, mert azt szoktam mostanéban észrevenni magamon higy folyton ugrál, ráng a hasam a ködököm környékén, csak egy pillanat az egész de elégé furcsa.
Az ultrahangon megállapították, hogy enyhe vastagbélgyulladás, jejunumkacsoknak megfelelően enyhén megvasdagodott nyálkahártyájú bélszakaszok láthatóak, helyenként kevés nyákkal.Ileum nyálkahártyája csak minimálisan vaskosabb.Vastagbél nyálkahártyája a sigmának megfelelően minimálisan vaskosabb.Húgyhólyag nyálkahártyája enyhén vaskosabb, benne nnéhány apró reflexió látható.Douglasban minimális 10 mm átmérőjű folyadékgyüllem látható.Ezek gyulladás következményei lehetnek.Kérdésem az lenne Ön felé, Ön szerint ezt kellene kezeltetni?
Lombik beültetésemet befolyásolhatják Ön szerint ezek a gyulladások?
Válaszát előre is köszönöm Anna

WEBBeteg szakértő válasza bélpanaszok témában

Tisztelt Kérdező!

Az ultrahang mint képalkotó eljárás felvetheti gyulladás lehetőségét, de ez nem tekinthető igazoltnak, így kezelni sincs értelme. Ha endoszkópos vizsgálat során tényleg gyulladást észlelnek, szövettani mintavétel történik, akkor van létjogosultsága megfelelő terápiának. A köldök környéki bélmozgás-érzés még nem riasztó, ha hasmenése, vérzése, hasi fájdalma nincs. Javaslom, étkezzen rendszeresen, gyakran, nyugodtan, használjon probiotikumokat. Ha panaszai fokozódnak, keresse fel az illetékes gasztroenterológiai szakrendelést.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. március 18., 13:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Bélbetegség vagy valami más?
Tisztelt Doktornő! Beleimmel, már egy jó ideje gondok vannak. Voltam allergia vizsgálaton, laborvizsgálaton, ami teljesen jó volt, történt...
Bél probléma
Kb március óta enyhébb szélgörceim vannak a kismedencében, puffadok és olyan fura nyomásérzetem van a végbelem irányába. Olyan, mint a...
Széklet vér lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr Ma kaptam meg a széklet vér leletemet, mely negatív lett, de az eredmény 10 ng/ml. Azt írja, a referencia 100 ng/ml alatt negatív, de...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése