• Vékonybélgyulladással kapcsolatos kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!!

        Szeretnék megtudni néhány dolgot a vékonybélgyulladásról!!!!

        Voltam már gyomortükrözésen, és végbéltükrözésen, ott szerencsére semmi probléma nincs!!Elmentem egy 4 dimenziós röntgen felvételre, és ott mondta a doktor úr, hogy valószínű, hogy vékonybélgyulladásom van!!Azt szeretném megtudni, hogy milyen gyógyszert tudnék én erre szedni??? Voltam gasztroenterológusnál, de ő is csak találgatott, hogy még milyen vizsgálatra tudna elküldeni!!! jobb oldalamon,  köldökömtől jobbra furcsa szúrás érzés,néha van olyan nap, amikor nagyon fáj, de van olyan nap, amikor nem is veszem észre!!!! Kérem, ha tud segítsen!!! Köszönöm Török Ibolya Szeged

        WEBBeteg szakértő válasza a vékonybélgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Amíg ki nem derül, hogy tényleg vékonybél-gyulladása van, addig nem tudunk terápiát javasolni (minden gyógyszernek mellékhatásai is lehetnek, így kellően alá nem támasztott esetben nem kezdünk kezelésbe). Ennek igazolására 3 lehetőség van. A leginkább eléhető az, ha teljes vastagbél-vizsgálat során a vékonybél terminális részébe is átjutnak és a vizsgálat során biopsziás mintát vesznek.

        Második lehetőség a CT-enterochlysis, ezt nagyobb centrumokban végzik, kontraszanyagot juttatva a vékonybélbe, hasi CT vizsgálat történik.

        A harmadik lehetőség a kapszulás endoszkópia, ez lenne az Ön számára legkevésbé megterhelő, segítségével a teljes vékonybél átvizsgálható, de elérhetősége (ára miatt) korlátozott (egyes centrumokban:Esztergom, Győr, Budapest érhető el).

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-17 18:47:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: