Hízás és reflux

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Reflux betegségem miatt egészségesen étkezem és élek (parietet és alusulint szedek) . Pár hónap alatt híztam 6 kg-ot, pedig vékony típus vagyok (örököltem, még szülés után sem maradt rajtam fölösleg) . Ez mitől lehet? Reflux okozhatja? Ugyanannyit eszem mint azelőtt. Hallottam hogy pajzsmirigy túlmöködése is okozhat hirtelen hízást, volt ilyen vizsgálatom (a nyakam vastagsága miatt ajánlották) kb.4-5 éve de nem mutatott ki semmit. Kellene újra csinálni? Mitől híztam hirtelen? Mit tanácsol, mit tegyek ezügyben? Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza súlygyarapodás témában

Tisztelt Kérdező!

A reflux betegség inkább fogyást okoz, hízást nem. A pajzsmirigy túlműködés szintén fogyással jár, fokozott étvágy mellett. Azonban a pajzsmirigy alulműködése okozhat hirtelen súlygyarapodást. Ezt vérvétel során, hormonvizsgálatokkal lehet igazolni.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. március 14., 21:56; Megválaszolva: 2009. március 14., 21:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...
Ételintolerancia
Műtét utáni állapot