Kő esetleg valami polyp, daganat a labor szerint?

Tisztelt doktor Nő/Úr!

Laborvizsgálatomnak a következő lett az eredménye:

Koleszterin össz. meghatározás: 5, 4 mmol/l (Ref.ért: 2, 8 - 5, 2)

Teljes vaskötő kapacitás: 66, 1 mol/l (Ref.ért: 37, 6 - 60, 9)

Fehérvérsejtszám: 4, 33 G/l (Ref.ért: 4, 5 -11, 0)

Vörösvértesztszám: 3, 87 T/l (Ref.ért: 4, 0 - 5, 2)

MCV: 96, 6 fl (Ref.ért: 82, 0 -96, 0)

MCH: 32, 3 pg (Ref.ért: 27, 0 -32, 0)

Kérdésem azt lenne, hogy mit jelezhetnek az eltérések? Mert azt látom, hogy nem nagy az eltérés, de nem tudom, hogy mit jelent pl: MCV, MCH?!

Az MCV, MCH, Vaskötő kapacitás minden laborvizsgálatnál eltér.

Második kérdésem UH-gal kapcsolatos.

Hasi UH-án a következő leletet kaptam:

Cholecysta átlagos nagyságú, a cholecysta fala mentén a kp. harmadban egy 6mm és egy 7mm nagyságú echodus képlet látható, hangárnyék nélkül.

Kérdésem, hogy mit jelent ez? Kő esetleg valami polyp, daganat?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel, Kulcsárné

 

Dr. Plósz János válasza laboreredmény témában

Tisztelt Kérdező!

Az epehólyagban leírt eltérés nagy valószínűséggel cholesterol-polypus (ártalmatlan elváltozás) , melynek csak ulrahangos követése indokolt. A laboreltérések vas- és esetleges folsav és B12-vitamin hiányra utalnak. Az MVC az átlagos vörösvértest térfogatot jelenti, az MCH az átlagos vérfesték-tartalmat. Mindkettő a vérszegénység okának kiderítésében segíthet. Javaslom, pótolja néhány hónapig a vasat, folsavat és a B12 vitamint, majd ezt követően ismételjék meg a vérvételt.

Dr. Plósz János

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. március 05., 19:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mire utal a magas bilirubin szint?
Az elmúlt 5 hónapban 3 vérvételem volt, ezeknek szinte ugyanaz volt az eredménye, magas bilirubin szint. Össz. bilirubin szint meghat. szérumban: 34...
Labor lelet
Szeretném megkérdezni, hogy a Vas eredményem miért változik 5, 5 utána 6, 7, utána 13, 4 utána 7, 9 /ételtől lehet-e/, mit vizsgál a premenopauza...
Laboreredményem értékelése
Granulocyta 74.6, Hct 0.350L/L, G-GT 37 U/L, LDH 453 U/L, ezekre lennék kiváncsi, mivel normál értéken kivűl esnek, melyik mit jelent, és mire kell...
Étrendkiegészítő szedése
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék hogy az alább leírt étrend kiegészítőt (fehérje) ehetem-e? Napi egy adagot? Epe elfolyási problémám...
Bélflóra állapota és neurológiai...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy december elején átestem egy vírusos hasmenésen utána december 20-án pedig covid fertőzésen...