• Kő esetleg valami polyp, daganat a labor szerint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/Úr!

        Laborvizsgálatomnak a következő lett az eredménye:

        Koleszterin össz. meghatározás: 5,4 mmol/l (Ref.ért: 2,8 - 5,2)

        Teljes vaskötő kapacitás: 66,1 mol/l (Ref.ért: 37,6 - 60,9)

        Fehérvérsejtszám: 4,33 G/l (Ref.ért: 4,5 -11,0)

        Vörösvértesztszám: 3,87 T/l (Ref.ért: 4,0 - 5,2 )

        MCV: 96,6 fl (Ref.ért: 82,0 -96,0)

        MCH: 32,3 pg (Ref.ért: 27,0 -32,0)

        Kérdésem azt lenne, hogy mit jelezhetnek az eltérések? Mert azt látom, hogy nem nagy az eltérés, de nem tudom, hogy mit jelent pl: MCV,MCH?!

        Az MCV, MCH, Vaskötő kapacitás minden laborvizsgálatnál eltér.

        Második kérdésem UH-gal kapcsolatos.

        Hasi UH-án a következő leletet kaptam:

        Cholecysta átlagos nagyságú, a cholecysta fala mentén a kp. harmadban egy 6mm és egy 7mm nagyságú echodus képlet látható, hangárnyék nélkül.

        Kérdésem, hogy mit jelent ez? Kő esetleg valami polyp, daganat?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel, Kulcsárné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az epehólyagban leírt eltérés nagy valószínűséggel cholesterol-polypus (ártalmatlan elváltozás), melynek csak ulrahangos követése indokolt. A laboreltérések vas- és esetleges folsav és B12-vitamin hiányra utalnak. Az MVC az átlagos vörösvértest térfogatot jelenti, az MCH az átlagos vérfesték-tartalmat. Mindkettő a vérszegénység okának kiderítésében segíthet. Javaslom, pótolja néhány hónapig a vasat, folsavat és a B12 vitamint, majd ezt követően ismételjék meg a vérvételt.

         Dr. Plósz János

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-05 19:23:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 43éves dolgozó ember vagyok! kb másfél hónapja elkezdett fájni a bal oldalam borda alatti hasi része. A fájdalom elviselhető,de valamelyest kellemetlen a közérzetem tekinteté- ben.Ugyanakkor nem állandó...
        Üdvözlöm! Az orvosom 300mcg B12 injekciót irt fel,heti egyszeri beadással.(zsíros máj,felszívódási problémák) Vérszegény nem vagyok. Ehelyett én maradnék a tablettánál. Melyik B12 vitaminnal tudnám kiváltani az injekciót? Hány mg-ossal?...
        Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Labor eredményemen a májfunkcióimban eltérés található. GOT 42 U/L * (5 - 40 Valid) GPT 130 U/L * (4 - 38 Valid) Gamma-GT 63 U/L * ( 5 - 50 Valid) Zárójelben a labor normál értékei. (188 cm magas vagyok és 91...
        Tisztelt Doktor Úr! Végbél sipoly műtét után végbél váladék jelentkezett újból. Ultrahangos vizsgálat nem mutatott váladékozó sipolyt. Keményebb széklet után rózsaszínes váladék jelentkezik 1 napig. MR kismedencei vizsgálat eredménye...
        Tisztelt Doktorúr/nő! Tanácsot és véleményt szeretnék kérni. Valószinu emésztés probléma de attól tartok jobban,hogy daganatom van..a gyomrom köldöktől felfelé,néha nagyokat szúr,puffad,és néha furcsán fáj közben mintha korogni...
        Kedves Doktor úr Voltam colonoscopos vizsgálaton nem múló puffadás teltségérzet,székrekedés,falhasi diszkonfort, 5kg fogyás miatt. Eredmény: enyhe hyperaemia a terminális ileumban, innen szövettan véve az negatív lett. Ez az eredmény mit...
        Üdvözölöm doktor úr! Egy igen érdekes és kellemetlen problémával állok szemben, a problémám az lenne hogy egy hosszabb hasmenés után(nagyából 1 hét) a székletem nem nyerte vissza normális jellegét tehát ugyan olyan lágy, alaktalan...
        Hónapok óta tartó hasi puffadás normix/ probiotikumot hatására javulgat. De a májam körüli folytonos dizkonfort feszítő érzésem van a munkavégzést is nehezíti már a tartásom sem az igazi tőle. Szemmel láthatóan nagyobb a májam a...
        Tisztelt Cím, Tünetek: -reggeli nagyon rossz szájíz (hányingerem lesz, ha halogatom a fogmosást), -egész napos puffadás (ébredéskor nem áll fenn, aztán bármit eszek vagy iszok létrejön, majd egész nap úgy marad, a kezdés általában...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami már 3 hónapja fent áll. A panaszaim azzal kezdődtek, hogy voltunk külföldön nyaralni, ahol elkaptam egy harom napig tartó fertőzést. (Hányás, hasmenes) Az elmult még a...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés