• Májfunkció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DrNő/Úr! A következő problémával fordulok Önhöz:Tavaly októberben volt egy műtétem(altatásban). Műtét után 1 hétig antibiotikumot szedtem.Januárban vérvételen voltam. Az egyetlen labor eltérés a májfunkció eredményem volt. A normál érték felső határa feltti értéket mutatott. Norm. 5-39, az enyém 69 volt. Azt mondták ez az antibiotikum miatt van. Igaz, én ezt nem nagyon hittem, de elfogadtam. A mai napon UH vizsgálaton voltam, ahol az epehólyagban homokot találtak, de ami engem nyugtalanít, hogy a Drnő hosszasan vizsgálta a májamat. Megjegyezte, mintha vmit látna, de a végén azt mondta minden rendben van.Én nem vagyok nyugodt, mert a jobb bordaív alatt szinte folyamatosan nyomást érzek,az emésztésemmel is gond van. Kérdésem, milyen vizsgálattal tudnám kideríttetni, hogy van-e a májamnál probléma vagy sem. Nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom. Számomra nagyon fontos lenne. 40 éves nő vagyok, 3 gyermekem van.. Köszönöm, hogy meghallgatta panaszomat! Khaarisz

        WEBBeteg szakértő válasza a májfunkció témában

        Tisztelt Kérdező!

        Legegszerűbb módja ennek vérvétel során a májfunkciós értékek kontrollja. Érdemes a vérzsír-értékeket is megnézni, mert a máj elzsírosodása (civilizált életmódunk miatt) népbetegségnek számít. Ha epehomokot (sludge) láttak, ez az epehólyag-működés renyheségére utalhat. Ezt az étkezés megfelelő változtatásával lehet rendbe tenni (a bőséges reggelivel és a könnyű ebéddel naponta 2x teljesen kiüríteni az epehólyagot).

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-05 19:35:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés