Májfunkció

Tisztelt DrNő/Úr! A következő problémával fordulok Önhöz: Tavaly októberben volt egy műtétem (altatásban) . Műtét után 1 hétig antibiotikumot szedtem.Januárban vérvételen voltam. Az egyetlen labor eltérés a májfunkció eredményem volt. A normál érték felső határa feltti értéket mutatott. Norm. 5-39, az enyém 69 volt. Azt mondták ez az antibiotikum miatt van. Igaz, én ezt nem nagyon hittem, de elfogadtam. A mai napon UH vizsgálaton voltam, ahol az epehólyagban homokot találtak, de ami engem nyugtalanít, hogy a Drnő hosszasan vizsgálta a májamat. Megjegyezte, mintha vmit látna, de a végén azt mondta minden rendben van.Én nem vagyok nyugodt, mert a jobb bordaív alatt szinte folyamatosan nyomást érzek, az emésztésemmel is gond van. Kérdésem, milyen vizsgálattal tudnám kideríttetni, hogy van-e a májamnál probléma vagy sem. Nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom. Számomra nagyon fontos lenne. 40 éves nő vagyok, 3 gyermekem van.. Köszönöm, hogy meghallgatta panaszomat! Khaarisz

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza májfunkció témában

Tisztelt Kérdező!

Legegszerűbb módja ennek vérvétel során a májfunkciós értékek kontrollja. Érdemes a vérzsír-értékeket is megnézni, mert a máj elzsírosodása (civilizált életmódunk miatt) népbetegségnek számít. Ha epehomokot (sludge) láttak, ez az epehólyag-működés renyheségére utalhat. Ezt az étkezés megfelelő változtatásával lehet rendbe tenni (a bőséges reggelivel és a könnyű ebéddel naponta 2x teljesen kiüríteni az epehólyagot) .

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. március 05., 19:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Proktologián milyen vizsgálat a...
Tisztelt doktorúr/nő! Hajnalonként arra ébredek, hogy a végbelemnél feszítő érzés van, és az utolsó 2-3 hónapban ez farcsont fájdalommal is...