Máj rossz reakciója a helicobacter kezelésre

Tisztelt Doktorno/Ur! 1 hete Helicobacter pozitivitast allapitottak meg esetemben. Az orvos Duomox+Klacid+Lansacid gyogyszert irt fel. A Lansacid-tol nagyon fajt a gyomorszaj es Chlarithromycint meg egyaltalan nem birtam, iszonyu rosszulet, szedules, hanyinger, tobbszori hanyas, jobb borda alatti szeles sugaru fajdalom jelentkezett. Most kaptam helyette Lansoprazolt es Metronidazolt.Kerdesem mikor kezdjem el szedni ezeket, mivel a Chlarithromycin elhagyasa utan is ket nappal meg hanyinger es egyszeri hanyas jelentkezett? Hagyjak par nap szunetet es azt kovetoen? Egyaltalan van-e erre valami olyan gyogyszer, amit a maj jobban toleral? 1995-ben majnagyobbodassal 10 napot toltottem korhazban, azota nem volt vele problemam mostanaig.Koszonettel: Marta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyógyszermellékhatás témában

Tisztelt Kérdező!

Hagyhat annyi szünetet nyugodtan, amíg teljesen regenerálódik a szervezete. Így akkor marad a Metronidazol+Amoxycillin (Duomox) . A hozzátehető savcsökkentőkből már szélesebb a paletta (a Lansacid és a Lansoprazol hatóanyaga azonos) , megpróbálhatja a pantoprazol készítményeket (Noacid, Nolpaza) . Fontos, hogy a kúra legalább 7 napig tartson folyamatosan.

Üdvözlettel,

Dr. Plósz János

Kérdés: 2008. december 06., 12:13; Megválaszolva: 2008. december 06., 12:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok