Máj rossz reakciója a helicobacter kezelésre

Tisztelt Doktorno/Ur! 1 hete Helicobacter pozitivitast allapitottak meg esetemben. Az orvos Duomox+Klacid+Lansacid gyogyszert irt fel. A Lansacid-tol nagyon fajt a gyomorszaj es Chlarithromycint meg egyaltalan nem birtam, iszonyu rosszulet, szedules, hanyinger, tobbszori hanyas, jobb borda alatti szeles sugaru fajdalom jelentkezett. Most kaptam helyette Lansoprazolt es Metronidazolt. Kerdesem mikor kezdjem el szedni ezeket, mivel a Chlarithromycin elhagyasa utan is ket nappal meg hanyinger es egyszeri hanyas jelentkezett? Hagyjak par nap szunetet es azt kovetoen? Egyaltalan van-e erre valami olyan gyogyszer, amit a maj jobban toleral? 1995-ben majnagyobbodassal 10 napot toltottem korhazban, azota nem volt vele problemam mostanaig. Koszonettel: Marta

Dr. Plósz János válasza gyógyszermellékhatás témában

Tisztelt Kérdező! Hagyhat annyi szünetet nyugodtan, amíg teljesen regenerálódik a szervezete. Így akkor marad a Metronidazol+Amoxycillin (Duomox). A hozzátehető savcsökkentőkből már szélesebb a paletta (a Lansacid és a Lansoprazol hatóanyaga azonos), megpróbálhatja a pantoprazol készítményeket (Noacid, Nolpaza). Fontos, hogy a kúra legalább 7 napig tartson folyamatosan. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2008. december 06.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gyomorgörcs lehetséges gyógyszer...
Kedves Doktornő!, Decemberi covid fertőzést követően az alvásom eltűnt, utána szorongásos tünetek jelentkeztek. Yarocent szedek este 30 mg-ot plussz 0.5...
Gyógyszer kiürülése a szervezetből
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Szeretném megtudni, hogy a 7 éve szedett Scippa, mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Kérdésem oka a nem elégséges erekció...
Átmeneti pszichózis után szorongás?
Tisztelt Doktornő! Azért fordulok Önhöz, mert szeretném a segítségét, tanácsát kérni. 2019 januárjában kerültem pszichiátriára mivel haláleset...
Rexetin álmosság
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy 6. napja szedek Rexetin SSRI-ből 10 mg-ot reggel. Eléggé álmosít valamint ha éjszakára veszem be akkor...
Gyógyszer mellékhatás
Tisztelt Doktornő! Több, mint egy éve hasi és bélproblémáim vannak. 2016-ban eltávolították az epehólyagomat, utána nem volt vele gondom. Belgyógyászati...
Neurológia &...
Tisztelt Dr Nő/ Úr. Februárban kezdődött teljes izületi fájdalom a lágyrészekben is mindenhol. A Háziorvos reumatológiára küldött Rheuma Arthitis gyanúval,...