Vajon van-e észszerű magyarázat?

Tisztelt Orvosnő!

47 éves férfi vagyok, 24 éve epilepsziás! 6 éve rohammentes! Pár éve Magas a vérnyomásom, de gyógyszerrel bállították most ideális!

2 hónapja alhasi tompa szinte észre sem vehető fájdalmat érzek a májam alatt, mely semerre sem sugároz és nem szúró fájdalom, Hányingerem nincs, étvágyam kiváló! Vannak napok mikor egy kicsit többet büfizek vagy szellentek de ezek nem jellemző tünetek! Székletemmel sincs gond! Alkoholt több évtizede egy cseppet sem fogyasztok! Közérzetem tökéletes!
 Háziorvosom laborba és hasi ultra hangra küldött
A laboreredményeim mind határértéken belüliek, kivétel a GGT az 103, a hasi ultrahang teljesen negatív, mind a májam mind a vesék, mind a prosztata terén. Akkor egy egyszerű diétát javasoltak amit ha betartok meg is szüntek a panaszok de kb 2 hete újból jelentkeztek a diéta ellenére!

Ne tudom mi okozhatja ezeket a tüneteket és ez őszintén megmondom kicsit idegesít! Nem tudom hogy ez egy egyszerű gyulladás vagy valami komolyabbdolog, de nem szeretném félválról venni! Valyon van e észszerű magyarázat ezekre a tünetekre.Esetleg milyen szakorvoshoz foruljak vagy merre menjek tovább ha kell!

Jelenleg 2x2mg Rivothrillt, 2x300mg neurotopretardot, 1Kaldyumot, 1x25mg Hygrotont, 2x160mg diovant, 1/2 tabletta nebiletet, 5mg tenoxot szedek.

Köszönöm válaszát!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A GGT emelkedését az antiepileptikus gyógyszerek okozhatják. Jobb alhasi fájdalom oka lehet a széklet átmeneti pangása, diverticulosis (vaktasakok kialakulása a bélben) , kezdődő hasfali sérv is. A diéta és enyhe hashajtás mindenképp javasolt. Ha ezt követően is megmaradnak panaszai, keressen fel gasztroenterológust vagy hasi sebészt. Ha egyenesági rokonai között volt rosszindulatú vastagbél-megbetegedés, akkor a vastagbél-tükrözés is indokolt.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. március 07., 18:49; Megválaszolva: 2009. március 07., 18:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok