• Belgyógyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003-ban történt cholecystectómia során végzett labor eredményben a májfunkció értéke 6 szorosa a megengedettnek s a műtét után évente vigzett vizsgálat során sem csökkent. A háziorvos tanácstalan diétát javasolt.

        Férjem 10 éve semmiféle rövid italt sem bort sem pezsgőt nem iszik kivéve napi 4-5 üveg német márkájú sört. Kérem javaslatát a lehetséges kivizsgálásokra.

        Tisztelt: Dr. Plósz János

        Köszönöm válaszát. Ez úton küldöm a labor eredményt. GPT: 77 E/l, Gamma-GT:363 E/l, Triglicerid: 2,01 mmol/l. Hasi ultrahang negatív. Várom válaszát.

        Tisztelettel: Kerezsi Jánosné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a emelkedett májfunkció témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az említett laborleletek a napi 4-5 üveg sörfogyasztásnak megfelelhetnek (komolyabb behatás esetén a GGT érték több ezres érték is lehet). Ha az egyéb értékek (SeBi, AP, GOT) normálisak és a hasi UH is negatív további vizsgálat nem indokolt. 

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-09 20:50:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés