Májgyulladás utáni állapot

T. Doktornő! Férjem/57 éves/ vírusos májgyulladást kapott.Keze zsibbadt, fáradékony, étvágytalan volt.Kórházba utalták - 4napig vizsgálták, semmiféle gyógyszert nem szedett, a laboreredmények lényegesen javultak.Semmi különösebb megállapítás nem született. Magas pulzusszám miatt 1/2 Lokrent szedett, azt mondták ezt se szedje, mivel igen károsítja a májat. A Háziorvos a máj regenálására felírta a thiogamma 600 oralt, a betegtájékoztató szerint ez cukorbetegséggel összefüggő esetekre való.Neki ilyen jellegű betesége soha nem volt, mi a véleménye? A Lokren helyett Lavestra 50 mg-ot írtak.Vérnyomása 90/64 pulzus 101. Ezt szedje, vagy még mindig várjon? Aggaszt a magas pulzusszám, általánosan még mindig nincs jól.Köszönöm válaszát.

Dr. Plósz János válasza májgyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Jó lenne tudni, milyen vírus okozta a májgyulladást, mert nagyon különböző lefolyási formák lehetnek. A májgyulladás gyógyulása mindenképp több hetet, hónapot vesz igénybe, akár a laborleletek rendeződését követően. A leírás alapján a vérnyomás alacsony, a pulzus magas, mégis vérnyomáscsökkentőt szed a férje. Szüksége van rá? Anélkül magas a vérnyomása? Ha a gyógyszer túlságosan csökkenti a vérnyomást, az következményes szapora szívműködést okoz, de ehhez a májgyulladásból való gyóügyulási fázis is hozzájárulhat. A thiogammát valószínűleg a kézzsibbadásra írta a háziorvos, perifériás idegbántalomban jó hatású lehet (ha a zsibbadás megszünt, akkor persze tárgytalan a dolog) . A máj regenerálására a máriatövis-származékok és az articsóka lehet jó.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. február 10., 18:29 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hepatits B
egy vérvizsgálat során kiderült, hogy valamikor átestem egy Hepatitis B fertőzésen, amely csendben lezajlott. A vérvizsgálat eredménye az alábbi:...
Májfertőzés
Tisztelt Szakértő! Sajnos az édesanyámat tegnap tegnap temettem el.51 éves volt és sajnos 20 éve keményen ivott.Két hete besárgult hasmenése volt...
Mikor érdemes aggódni afta miatt?
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos hipochonder, szorongó alkat vagyok, aki mindig aggódik valami miatt és sokat stresszel. Jelenlegi kérdésem, hogy ön szerint...
Futás és székrekedés
Üdvözletem! Tanácstalanságom okán szeretnék Önökhöz fordulni és segítséget kérni.Problémám a következő.46 éves vagyok,115 kg testsúllyal és...
Labor eredmény
Kedves Doktor Úr! Csináltattam egy komplex laborvizsgálatot, mert elég sűrűn testi tüneteim vannak és jó lenne kideríteni, hogy miért. Pár...