Mi a teendő?

Tisztelt Doktor Ur!

13 evvel ezelott majproblemaim voltak, akkor gyogyszeres kezelest kaptam ra. Mult honapban egy helicobacteres kezelest vegeztem, az antibiotikumok nagyon megviseltek es sajnos azota sem tudok visszaszokni a normal kajara, csak a nagyon minimum zsirmennyiseget -napi egy vajas kenyer, szaraz rantas, es fott csirkemell- viseli jol a szervezetem, ha ennel zsirosabbal probalkoztam hanyinger es hanyas lett a vege.Bar jelenleg az Uh semmilyen maj-es epemukodes elterest nem mutatott es a belgyogyaszom szerint csupan egy "lusta"gyomormukodesrol van szo, kerdesem mit lehetne tennie azugyben, hogy ismet visszaterhessek a normal etrendre, ha nem is azonnal, de fokozatosan?

Koszonettel:

Marti

 

WEBBeteg szakértő válasza antibiotikum témában

Tisztelt Kérdező!

Az antibiotikum-kezelés a normális bélflórát károsíthatta elsősorban.

Így pre- és probiotikumok fogyasztását tudom javasolni, a diéta óvatos

bővítése mellett.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. február 01., 19:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 07:26
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyógyszer-felszívódás
Üdvözlöm. 6 napos (12 óránkénti) antibiotikumos kúrát írtak elő húgyúti fertőzésre. Ma, (a 3. napon) hajnali 5 körül hasmenésem volt....
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák