• Állandó hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Édesanyám 75 éves, 2001 óta többször feküdt az egri kórház belgyógyászatán.Problémája az évek óta meglévő hasmenés.3 alkalommal végeztek rajta záróizom műtétet. Inkontinencia miatt sokat szenved, nagyon lefogyott.Ezidáig nem tudták a hasmenés okát megállapítani. 2007.febr.colonoscopia és CT készült.eredménye:Biopsia I. Adenoma tubulare M8211/0 középsúlyos hámdysplasiával M74007 KD1280, Biopsia II. M8211/0 enyhe hámdysplasiával M74006intcutini sipnoidei KD1250 CTvizsgálat. Hasi MR vizsgálat történt, majd a sebészeten megműtötték, szerintünk feleslegesen. Utoljára 2007. júliusában feküdt bent, zárójelentéséna következő áll: "Gyakorlatilag az összes elvégzett vizsgálat alapján a háttérben organikus eltérést nem találtunk.Kizárjuk a tumort, IDB-t, mikroscopos colitist, pancreas elégtelenséget.A beteg hasmenése változatlan, éjjel fokozódik.MR elvégzése céljából vettük fel osztályunkra, amelyen gastrointestinális hormontermelő pancreas tumort kerestünk.Ez nem igazolódott be." ettől kezdve szedi a Szalazopirint, de az állapota inkább rosszabodott.Kérem adjon tanácsot, hogy milyen vizsgálatot lehetne még elvégezni, vagy van-e más gyógyszer, amit szedhetne. Már elviselhetetlen számára a helyzet! Előre is köszönöm válaszát.Olívia

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírtak alapján tényleg nagyon alapos kivizsgálás történt, nehéz bármi hiányzót felvetni. Talán annyi lehetőség maradt, hogy az utolsóként említett hormontermelő tumor diagnosztizálása nem csak képalkotókkal lehetséges, hanem az általa termelt hormon kimutatásával is. Úgy tudom, ilyen irányú labordiagnosztika csak a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Szakán érhető el.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-03 13:03:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés