Szükséges e antibiotikumos kezelés

Kedves Doktornő!

Székletvizsgálat után a székletben ascaris petét találtak. A doktornőm először Descaris kúrát javasolt, majd azt mondta várjunk még vele, és egy ismételt székletvizsgálat után térjünk vissza rá. Az újbóli székletvizsgálat ugyan még nem történt meg (a napokban kerül majd rá sor) , de ettől függetlenül kérdésem az lenne, ha ismételten találnak ascaris petét a székletben, szükségszerű e az antibiotikumos kezelés, csak gyógyszeres kezeléssel lehet a szervezetből ezt kiirtani, illetve okozhat e valamilyen panaszokat esetleg betegséget a pete jelenléte, illetve az ha nincs kikezelve. Kicsit megijedtem ettől, még nem volt eddig ilyen jellegű bajom. A Descaris nevű gyógyszerről azt hallottam, hogy sok mellékhatása lehet, nem tudom ez mennyire valós.

Várom mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bélférgesség témában

Tisztelt Kérdező!

A féregpete jelenléte a székletben azt jelenti, hogy a béltraktusban a

kifejlett féreg jelen van. Ez általában nem okoz tüneteket, ha igen,

hányás, hasi görcsök jelentkeznek. Ritkán súlyos szövődményeket is

okozhatnak, ezért mindenképp kezelni kell a betegséget. Terápiásan a

Decaris az egyik választás, ebből 1 tablettát kell csak bevenni (150mg ) , ettől nem kell tartania. A másik lehetőség a Vermox nevű gyógyszer,

ebből 3 napig 2x1 az ajánlott kezelés. Ne tartson ennyire a

gyógyszermellékhatástól, a fertőzés okozta kockázat ettől lényegesen

nagyobb.

Dr. Plósz János

Kérdés: 2009. január 22., 21:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Okozhatja bélféreg?
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 2 hónappal ezelőtt arra ébredtem éjszaka, hogy a végbelem bal oldalán (nem a nyílásnál, hanem feljebb) egy...
Bélféreg?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja a székletemben olyasmit láttam mint egy rizsszem. Előtte levő pár napban többször is ettem rizst. De még most is...
lehetseges?
Tisztelt szakerto! Olyan harom hete falun a kinti wc-be visszanezve egy barnas 1 cm koruli gombolyebb maszo ferget vettem eszre a szekleten ami higabb volt a...
Bélférgesség
Tisztelt doktorok! Nálam hosszas vizsgálódás után vérből kimutatták az Ascaris lumbricoides ellenanyagát. Előtte átestem mindenféle...
Bélférgesség?
Tisztel Doktor Úr! Kisfaim születése ót (5 éve) , 2-3 kg-mal kevesebb vagyok az azt megelőző súlyomnál, annak ellenére, hogy normál mennyiségű...