• Hasmenés hányinger széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Nő!

        Érdekelne mi lehet az oka annak tegnap nagyon hasmenésem volt és erre közönséges széntablettát vettem be. A hasmenés elmúlt de estére eléggé hányingerem lett asmi nagyon nehezen múlt el. Mára elmúltak a tünetek a hányinger és hasmenés viszont zöld színű a székletem. Van-e egymáshoz közük? Olvastam hogy ilyenkor diétázni kell de ez mit takar miket egyek? Köszönöm előre is a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás, hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszai alapján gyomor-bélhurutja zajlik. Ennek eredete lehet vírusos vagy bakteriális. Ha spontán szűnik a panasz, a diétán kívül egyebet nem igényel. A diéta ilyen esetben a kezdeti keksz-tea, majd főtt krumpli-rizs és főtt hús. Ezt követően óvatosan vissza lehet térni a normál étkezéshez. Emellett javasolt probiotikumok használata, ilyenkor gyorsítják a gyógyulást.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-20 12:07:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés