• Gyomorgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Friss, valódi, szőlőből készült 1-2 deci vörösbor fogyasztása után röviddel erős gyomorgörcsöt érzek, a a nagyon erős fájdalom kisugárzik a mellkasomra, illetve a hátamra, böfögésre enyhül a fájdalom, majd fél-egy óra után szűnik meg. Nem minden borfogyasztás után jelentkezik a fájdalom. Nem dohányzom, ritkán fogyasztok alkoholt, sajnos az étkezési szokásom kívánni valót hagy maga után. Szeretem az erős paprikát, a fűszeres ételeket. A zsíros ételeket sem vetem meg.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszai alapján a vörösbor Önnél gyomorsav-refluxot provokál, mely a
        nyelőcsövet irritálja. Javaslom, hogy étkezzen gyakran, keveset,
        rendszeresen és nyugodtan. A füszeres és zsíros ételek, illetve a
        gyomor teljes megtöltése erősíti a refluxot. Evés után 1 óráig ne
        feküdjön le, éjszakára emelje meg az ágy fejvégét.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-04 22:09:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés