• Gyomorbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Az én problémám, hogy másfél napig folyamatosan hánytam, de csak igen erős savas folyadékot. Ezt követően 3 napig diétáztam, vagyis főtt burgonyát és teát ízesítés nélkül fogyasztottam. A mai nap már megprobáltam enni egy kis kiflit párizsival, de evés közben hányinger szerű öklendezés kapott el. Azt szeretném tudni, hogy ez normális dolog-e. A másik kérdésem, hogy egy kicsit érzékenyebb a nyelőcsö. Adódhat-e abból, hogy esetleg a savas folyadék felsértette a nyelőcsövem. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel. Manó

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, az erős, többszöri hányás miatt sérülhet a nyelőcső
        nyálkahártyája és ez panaszokat okozhat. A hirtelen kezdődő, erős
        hányás általában vírusos gyomor-bélhurut eredménye. Diéta,
        folyadékpótlás a megoldás, majd a diéta óvatos bővítése. A teljes
        gyógyulás 1-2 hetet is igénybe vehet. Ha panaszai 2 hét alatt sem
        szünnek, keresse fel háziorvosát.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-29 19:35:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés