Fogyás gyomorműtét után

Gyomorrák miatt eltávolítoták a gyomromat (vékonybélből csináltak újat) . Fél éves kemoterápia most ért véget, pillanatnyilag Aktiferrin kapszulát szedek, mert vérszegény vagyok. Az étvágyam elfogadható, mégis fogyok. Mi lehet az oka?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gyomorrák témában

Tisztelt kérdező!

A fogyásnak több oka is lehet:

- a megfelelő étvágy mellett elégtelen kalóriabevitel (tápszeres pótlás kindenképp javasolt) ,  

- nem megfelelő felszívódás a műtét következtében  (a tápszerek ekkor is segíthetnek) ,  

- pajzsmirigy túlműködés (fokozott étvágy mellett is fogyás jelentkezhet) ,  

- esetleg az alapbetegség recidívája (az onkológiai kontrollok ezt kiderítik) .

Tehát első körben azt javaslom, egyen gyakran, keveset, és kezelőorvosával irasson fel magas energiatartalmú folyékony tápszert kalória-kiegészítésre.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. december 15., 12:36; Megválaszolva: 2008. december 15., 12:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...