Bizonytalan fájás hastájékon jobb oldalt

22 éves férfi vagyok. Körülbelül 2 hete elkezdett enyhén fájni a jobb oldalam, azóta is tart reggel-este.Leginkább a máj körül, a köldökömtől jobbra eső területen és allatta is érzékeny, talán kicsit a féregnyúlvány környékén is. Kissé kisugárzik a vesetájékra. Nem görcsök ezek, inkább tompa, enyhe fájdalom. Székletem rendszeres, normális; láz, hidegrázás, hányás nem volt. Étvágyam normális. Orvosnál is voltam vele, de nem tudott semmi értelmeset mondani, vénynélküli emésztésjavítót írt fel. Vizeletet és vércukrot nézett, negatív mind. UH-ra nem küldött, mert más fél hónapja voltam egy rutin ellenőrzésen. Akkor nem volt nyoma igazi szervi elváltozásnak. Ami zavaró, hogy immáron 2 hete tart és a közerzetem rosszabb tőle, és úgy érzem az orvos nem vette komolyan. Meg kéne várnom míg elmúlik?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Részletes leírásából kiderül, hogy a hasi fájdalom mellé riasztó tünet nem társul (ezt akkor igaz teljesen, ha nem is fogyott és éjszaka nem kel fel a fájdalomra) . Ha ez így van, részletes kivizsgálás nem indokolt, esetlen egy vérkép és gyulladásos paraméterek vizsgálata javasolt (vérsejtsüllyedés, CRP) . Első körben diétát javasoltnék: könnyű, zsírszegény, rostdús étrendet, emelett bő folyadékfogyasztást, rendszeres testmozgást. Probiotikumok is segíthetnek a probléma megoldásában. Az egészséges életmód az esetek döntő többségében megoldja a tüneteket.

Dr Plósz János gastroenterológus

Kérdés: 2008. május 15., 22:49; Megválaszolva: 2011. október 12., 12:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás