• Nyelőcső és gyomorfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a segítségét! Még annyit szertnék a betegségemmel kapcsolatban kérdezni Öntől hogy miért van az hogy amikor nincs hasi fájdalmam akkor erős gyomorégést érzek ami nálam eddig soha nem volt,ezért furcsa számomra! Csak erős hasi fájdalmaim voltak eddig, ez új számomra (főleg mivel szigorú refluxos étrerndem van).Mivel a nyelőcsövem volt,,csúnya,,tükrözéskor,ez az égés most mitől lehet(a fájdalom nélkül)?Tudom hogy a reflux velejárója a gyomorégés de ez eddig nálam nem volt jelen!Most mitől lehet?Hisz eddig is beteg voltam és nem volt égés?(Napközben is és este is van ráadásul.)Persze örülök hogy nem fáj a hasam jelenleg, de nem is értem? Lehet hogy gyógyulok? Gyógyulás lenne ha nincs fájdalmam csak égést érzek? Vagy rosszabbodhat emiatt a fekély esetleg? 2 hét múlva lesz a szomatoinfra vizsgálat(Debrecenben) jelezni fogom Önnek az eredményt, de addig is nagyon várom mielőbbi válaszát a kérdéseimre.Előre is köszönöm segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyomorégés általában soksavas állapot (gyomorhurut, fekély) velejárója. Ez azért érdekes, mert jelenleg erős savcsökkentő terápiát kap, elméletileg  nem kellene ilyen panasznak jelentkeznie. Ha nem szűnik, megfontolandó a gyógyszer lecserélése (a PPI szerek közel azonos hatásúak, de egyénfüggő, hogy kinek melyik a legjobb) illetve javaslom, próbálja meg a Salvus-víz kúrát.

         Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-06 21:42:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés