• Daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor No/Ur! Latatlanban szeretnem kerdezni a velemenyet,tudom igy eleg nehez diagnozist mondani,de nagyon megvagyok ijedve!2hete gombat allapitott meg a haziorvosom a nyelvemen.Nem emlekszem mikor kezdodtek a tunetek,kb 4honappal ezelott vettem eszre,hogy feher lepedekes a nyelvem.Feltunt,hogy kb 5ft-os nagysagnyi teruleten egy tiszta folt lathato,ott nem volt egyaltalan lepedekes,valamint a nyelvem bal szelen es kozepen,kis barazdak(melyedes) lathatok.Nem tudom ennek van-e barmilyen jelentosege.Ezt az orvosomnak nem mondtam,nem tartottam fontosnak.O vetett egy pillantast a nyelvemre,es mondta hogy gomba.Irt fel Nistatin tartalmu gyogyszert,es oldatot.Kozolte,ha nem mulik el,menjek vissza.Valamivel jobb lett,de nem mult el.Ami aggaszt,hogy olvastam egy cikket arrol,hogy mi allhat a lepedekes nyelv hattereben.Tobbek kozott ott volt az is,ha nem mulnak el a gombanak hitt tunetek a kezelesre,akkor konnyen rak allhat a hatterben.Ketsegbe vagyok esve,hogy esetleg daganatom van!36eves vagyok,alkalmi dohanyos,alkoholt is csak alkalmankent fogyasztok. Igaz,antibiotikumot szedtem,ami okozhat ilyet.On szerint lehetseges hogy ez rak? Valaszat elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a bélflóra témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehetséges, bár ennek azért kisebb az esélye, mint az antibiotikum okozta normál baktériumflóra sérülésének. Ha egyéb tünete (akaratlan fogyás, láz, étvágytalanság) nincs, inkább egy immunrendszer erősítő vitamin kúrát, probiotikumokat javasolnék, illetve megnyugtatásképpen hasi ultrahang, labor és mellkas röntgen vizsgálatot.

        A szájban jelenlévő gombás fertőzés kevésbé utal tumoros megbetegedésre, de nyelőcső érintettség esetén ez már határozottabban felmerülne.

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-29 13:54:40; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés