• Nyelési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Egy nagyon jó barátom nevében írok Önöknek, mert nekem eddig mindig jó tanácsot adtak. A következő problémával küzd: 25 éves férfi, és egy-két hónapja vette észre, hogy van, amikor nem tud rendesen nyelni. De nem az ételt vagy az italt, hanem a nyálat, és állítása szerint mintha közben "ropogna" a nyelőcsöve, vagy legalábbis így érzi, és ez rendkívül zavarja. Elment fül orr gégészhez, vettek, vettek a torkából mintát, de a labor eredménye negatív. Mi lehet az oka ennek a kényelmetlenségnek? Előre is köszönöm válaszát: Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelészavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nyelési nehézség illetve fájdalmas nyelés a rosszindulatú nyelőcsőfolyamatok lehetősége miatt mindenképp riasztó tünet, gyomortükrözés indikációját képezi. A panaszt az előbb említett folyamaton kívül okozhatja nyelőcső-motilitási zavar, reflux oesophagitis (nyelőcső gyulladása a savas gyomortartalom gyakori nyelőcsőbe jutása miatt), rekeszsérv is.

         Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-27 21:47:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés